Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liverpool i Barcelona izborili četvrtfinale Lige prvaka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Golove za Liverpool su postigli Sadio Mane u 26. i 84. minuti i Virgil Van Dijk u 69., dok je Bayern do zgoditka došao autogolom Joela Matipa u 39. minuti

Liverpool je, nakon remija bez golova na Anfieldu, večeras u gostima na Allianz Areni u revanšu osmine finala UEFA-ine Lige prvaka savladao Bayern Munich rezultatom 3:1 i tako izborio plasman u naredni krug takmičenja.

Golove za Liverpool su postigli Sadio Mane u 26. i 84. minuti i Virgil Van Dijk u 69., dok je Bayern do zgoditka došao autogolom Joela Matipa u 39. minuti.

Barcelona je, poslije remija bez golova u prvom susretu, večeras na svome Camp Nou savladala Lyon s ubjedljivih 5:1 i plasirala se u četvrtfinale.

Strijelci za Barcu su bili Lionel Messi u 18. minuti iz penala i 78., Philippe Coutinho u 31., Gerard Pique u 81. i Ousmane Dembele u 86. minuti, dok je jedini gol za Lyon postigao Lucas Tousart u 58. minuti.

Fudbaleri Juventusa i Manchester Cityja sinoć su također izborili plasman među osam najboljih, a prošle sedmice četvrtfinale Lige prvaka su osigurali Tottenham, Ajax, Manchester United i Porto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje