Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijevi bek pojačao Slobodu: Adnan Isamović stigao na Tušanj iz ekipe Zlatibora

Preuzmite sliku

Adnan Islamović igra na poziciji lijevog beka i na Tušanj dolazi iz ekipe Zlatibora.

Crveno – crni su uoči početka proljetne polusezoni pojačali svoje redove.

Adnan Islamović (23) od danas je zvanično novi član FK Sloboda. Lijevi bek rođen u Novom Pazaru sa kubom sa Tušnja je dogovorio jednoipogodišnju saradnju, a na Tušanj dolazi iz redova ekipe Zlatibora.

Islamović je u jučerašnjem pripremnom meču protiv selekcije TK već nastupio za Crveno – crne i postigao izvrstan pogodak iz slobodnog udarca za pobjedu 3:0.

  • “Ja sam presretan što sam došao u jedan ovakav klub kao što je Sloboda. Jedan od klubova sa možda najvećom tradicijom na Balkanu. Momci su me odlično prihvatili, tu sam već nekoliko dana i stvarno se vidi da je ovo jedan veliki klub. Sretan sam što ću biti član Slobode”, poručio je Islamović nakon potpisa ugovora za FK Sloboda.

    Dvadesettrogodišnji lijevi bek prošao je fudbalsku školu Partizana, nastupao za sve njihove selekcije (U-15, U-17, U-19, drugi i prvi tim), a takođe je nastupao i za ekipe Žarkova, Teleoptika, Novog Pazara, Novigrada i Zlatibora.

    Ove sezone u Superligi i Kupu Srbije upisao je 11 nastupa za Zlatibor, postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje