Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijepe vijesti: Prosinečki danas izlazi iz bolnice

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas završava liječenje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te će biti pušten kući, saznaje „Dnevni avaz“.

– Selektor Prosinečki prethodnih se dana osjećao dobro, pa je ljekarski tim donio odluku da postoperativni oporavak nastavi kod kuće – ističe naš izvor iz KCUS-a te dodaje da će popularni Robi napustiti bolnicu poslije jutarnje vizite.

Prvi strateg našeg državnog tima operiran je u dva navrata, zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Hospitaliziran je 22. novembra, dan kasnije je obavljen prvi operativni zahvat, a drugi 1. decembra.

– Nakon operativnog zahvata tankog crijeva te još jednog korektivnog zahvata, zdravstveno stanje selektora Prosinečkog je stabilno. Prema prvim prognozama, već početkom nove godine bit će spreman za povratak na teren – saznajemo.

Selektor Prosinečki 4. januara će obilježiti prvu godišnjicu na klupi naše reprezentacije, a osam dana kasnije, 12. januara, proslavit će 50. rođendan.

Kao selektor reprezentacije BiH debitirao je 29. januara ove godine, na američkoj turneji protiv SAD (0:0). U ukupno 12 utakmica pod njegovom komandom, zabilježili smo po pet pobjeda i remija te dva poraza. Naš državni tim odveo je u plej-of Lige nacija – grupa B…

Veliki gurman

Popularni Robi iz koševske će bolnice prvo svratiti do hotela „Evropa“, gdje je smještena njegova supruga Vlatka, koja je od prvog dana hospitalizacije uz njega.

– Druga stanica mogla bi biti aščinica, jer obožava klepe, a preko glave mu je bolničke hrane – u šali kaže naš sagovornik iz Nogometnog saveza BiH te dodaje da je selektor veliki gurman, ali će sada morati da pripazi na ishranu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,