Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga prvaka: Žrijeb spojio ‘Salines Tuzla City’ sa ekipom u kojoj igra bivša zvijezda Barce

Preuzmite sliku

Futsal ekipa FC Salines Tuzla City danas je voljom žrijeba saznala svog protivnika u UEFA Ligi Prvaka, a to je prvak Andore, kojem će Tuzlaci biti gosti u knock-out fazi preliminarne runde.

“Naš domaćin je, za nas, totalna nepoznanica i naredni period ćemo iskoristiti za organizaciju putovanja i prikupljanje informacija o protivniku”, navode iz redova prvaka Premijer lige BiH u futsalu za sezonu 2019/2020.

Protivnik iz Andore, Encamp u domaćem prvenstvu osvojio je titulu prvaka.

Za tim kojem će na megdan izaći ekipa iz Tuzle nastupa i bivša zvijezda Barcelone, Javier Saviola.

Argentinac je za Encamp odigrao 11 utakmica i postigao čak 46 golova, što dovoljno govori o njegovom značaju za ekipu.

  • Saviola je u fudbalsku karijeru počeo u rodnoj Argentini, igrajući za River Plate. Prema rezultatima 1999. bio je proglašen najboljim fudbalerom Južne Amerike. U to je vrijeme imao samo 18 godina.

    Nakon dvije godine za 15 miliona funti u svoje redove dovodi ga Barcelona, u kojoj je igrao sa Ronaldinhom i Messijem koji je tada bio na početku karijere.

  • Za katalonce je nastupao od 2001. do 2007 godine, gdje je odigrao 123 utakmice i postigao 49 golova.

  • U bogatoj karijeri nastupao je i za Monaco, Sevillu, Real Madrid, Benficu, Malagu, Olympiacos, Veronu, te na kraju u svom matičnom klubu, River Plateu završio karijeru.

    Nakon završetka fudbalske karijere posvetio fustalu, i nastupa za Encamp iz Andore, te je svakako glavna zvijezda ove ekipe.

    Utakmica između Encampa i FC Salines Tuzla Cityja trebala bi biti odigrana između 24.11.-29.11.2020. godine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje