Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga prvaka: Wolfsburg slavio protiv Real Madrida, PSG i Manchester City odigrali neriješeno (FOTO)

Preuzmite sliku

Večeras su odigrane još dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, a pobjedu je upisao Wolfsburg, dok su Paris Saint-Germain (PSG) i Manchester City u Parizu odigrali neriješeno, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Wolfsburg je večeras na Volkswagen Areni u Wolfsburgu pobijedio ekipu Real Madrida rezultatom 2:0. Golove za njemački tim su postigli Ricardo Rodriguez u 18. minuti, pogotokom s bijele tačke, i Maximilian Arnold u 25. minuti utakmice.

Paris Saint-Germain (PSG) je u prvoj utakmici četvrtfinala na “Parku Prinčeva” u Parizu igrao neriješeno 2:2 protiv Manchester Cityja. Manchester City je poveo preko Kevina De Bruynea u 38. minuti, ali je samo tri minute kasnije Zlatan Ibrahimović donio izjednačenje svom timu. PSG je stigao do preokreta u 59. minuti preko Adriena Rabiota. Fernandinho je golom u 72. minuti meča uspio izjednačiti na 2:2, što je bio i konačni rezultat prve utakmice četvrtfinala.

Podsjetimo, sinoć su odigrane dvije utakmice u okviru četvrtfinala Lige prvaka, a pobjede su upisali domaćini, Barcelona i Bayern iz Minhena. Barcelona je teže od očekivanog u prvoj utakmici četvrtfinala Lige na svom stadionu “Camp Nou” savladala Atletico Madrid sa 2:1. Bayern iz Minhena je na “Allianz Areni” u Minhenu upisao pobjedu protiv ekipe Benfice rezultatom 1:0.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje