Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga prvaka: Uprkos korona virusu susret Lyon – Juventus igra se prema planu

Preuzmite sliku

 Fudbalski klub Olympique Lyon saopštio je da će se rasprodana utakmica Lige šampiona protiv Juventusa igrati kako je i planirano u srijedu, bez obzira na širenje korona virusa u susjednoj Italiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lyon je  u utorak naveo da je primio uputu od francuskih vlasti da se utakmica odigra “u planiranom terminu“.

Očekuje se da će oko 3.000 navijača Juventusa iz različitih regija Italije doputovati u Lyon i prisustvovati prvom duelu osmine Lige šampiona.

Korona virus koji se brzo širi iz Kine doveo je do odlaganja šest utakmica u Seriji A na sjeveru Italije, gdje je zabilježen veliki broj oboljenja COVID-19 što je dovelo do sedam smrtnih slučajeva i izolovanja gradova.

Ministar zdravstva Olivier Veran izjavio je u utorak za radio RTL da Francuska ne razmišlja o zatvaranju granice s Italijom niti o zabrani velikog okupljanja ljudi jer to ne bi imalo smisla.

Upitan posebno za utakmicu Olmpique Lyon – Juventus, Veran je rekao:

“Trebamo li zabraniti okupljanja? Trebamo li zaustaviti parisku sedmicu mode? Trebamo li prekinuti utakmice? Treba li zatvoriti univerzitete? Odgovor je ne.“

Prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Lyona i Juventusa igraće se u srijedu sa početkom u 21 sat. Revanš je na programu 17. marta u Torinu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,