Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: PSG demolirao Barcelonu, Benfica minimalno protiv Borussije

Preuzmite sliku

Večeras su odigrane prve utakmice osmine finala najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, Lige Prvaka. PSG je na svom Parku Prinčeva nanio težak poraz Barceloni. Rezultat je glasio 4:o. U drugoj utakmici Benfica je slavila minimalno protiv Borussije iz Dortmunda.

PSG je u prvih 45 minuta održao pravu nogometnu lekciju Barceloni, stigao do zaslužene prednosti. Gosti mogu žaliti tek za jednom prilikom Gomesa.

PSG je do zasluženog vodstva stigao u 18. minuti. Angel Di Maria je fantastično izveo “slobodnjak” s 20-ak metara, neobranjivo pogodio za vodstvo svoje ekipe. I to tačno na svoj 29. rođendan.

Draxler je pogodio u 40. minuti, te odveo PSG do velikih 2:0. Rabiot i Verratti oduzeli su loptu Messiju na sredini terena, krenuli u brzi kontranapad. Verratti je desno odigrao za Draxlera koji preciznim udarcem zabija svoj prvi gol u ovosezonskoj Ligi prvaka.

  • Barcelona se ni u nastavku nije probudila, već je PSG nastavio dominirati. Pa i zabijati. Angel Di Maria sjajno se u u 55. minuti riješio Inieste, a onda odmjerenim udarcem s 20-ak metara još jednom matirao Ter Stegena. Nije to bilo sve; za svoj 30. rođendan morao je zabiti i Cavani. Urugvajac je snažnim udarcem u 72. minuti, nakon odličnog prodora Meuniera, probio nemoćnog Ter Stegena.

    U drugom meču, Borussia Dortmund je dominirala u prvom dijelu na La Luzu, imala nekoliko dobrih situacija, ali je izostala realizacija. Benfica se mučila u prvom dijelu, neuspješno pokušavala parirati njemačkom viceprvaku, a na kraju ostala bez ozbiljnijih pokušaja. Domaća je ekipa opasno živjela u nekoliko navrata; La Luz se “smrznuo” u situacijama kada su pred vratima Benfice bili Dembele i Aubameyang.

  • Benfica je ipak početkom nastavka stigla do prednosti. Pizzi je ubacio iz kornera, Luisao glavom tukao prema vratima Borussije, a tamo se najbolje snašao Mitroglou. Grčki napadač prvo je smirio loptu ispred Burkija, a onda je poslao u mrežu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje