Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga prvaka: Okršaj Cityja i Liverpoola, Barcelona ovjerava prolaz u Rimu

Preuzmite sliku

Dva revanš susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka igraju se večeras, a sastaju se Roma i Barcelona te Manchester City i Liverpool.

Liverpool i Barcelona uzvratne mečeve dočekuju sa velikom prednošću, budući da su ‘redsi’ na Anfieldu prije sedam dana bili bolji od ‘građana’ rezultatom 3:0, dok je Barcelona na Camp Nou deklasirala Romu sa 4:1.

Manchester, iako ima veliki zaostatak, može se nadati ‘čudu’ s obzirom na napadački potencijal s kojim raspolaže trener Pep Guardiola. S druge strane, Jurgen Klopp ima problema s izostancima, pa će Liverpool biti bez Hendersona koji je suspendiran, te povrijeđenih Lallane, Matipa, Cana, Gomeza, a pitanje je koliko se uspio oporaviti najbolji igrač tima Mohamed Salah.

Kada je u pitanju utakmica u Rimu, katalonski gigant je već jednom nogom u polufinalu, što zbog rezultata iz prvog meča, takoi zbog igračkog kvaliteta, iako iz Rome najavljuju da se neće predavati.

U ekipi Rome neće igrati Karsdorp i Perotti koji su povrijeđeni, Under je pod znakom pitanja, dok kod Barcelone u ekipi neće biti Dignea i Busquetsa.

Obje utakmice počinju u 20.45 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,