Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Monaco i Sevilla ubjedljivi, Legia uzela bod favorizovanom Realu

Preuzmite sliku

U srijedu navečer širom Evrope igrale su se utakmice u okviru četvrtog kola grupne faze Lige Prvaka, najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Skupina E

U skupini E Monaco je bio ubjedljiv protiv CSKA, rezultat je glasio 3:0. Dvostruki stijelac za Kneževe bio je Radamel Falcao, koji je došao do brojke od 42 gola u 46 utakmica u svim UEFA takmičenjima. U drugom meču, Bayer je savladao Tottenham u Londonu sa minimalnih  0:1.

  • Skupina F

    Najveće iznenađenje večeri napravila je Legia iz Varšave koja je remizirala sa aktuelnim prvakom Evrope i favoritom Realom iz Madrida, 3:3. Real je golovima Benzeme i Balea vodio sa 0:2, ali je Legia u drugom poluvrmenu preokrenula rezultat na 3:2. Ugled Kraljevskog kluba spasio je Mateo Kovačić, koji je u 85. minuti pogodio za konačnih 3:3. U drugom meču ove skupine, Borussia iz Dortmunda je na svojoj Signal Iduni bila bolja od Sportinga iz Lisabona sa 1:0.

  • Skupina G

    U skupini G, Copenhagen i Leicester podijelili su bodove, odigravši miroljubivih 0:0. Leicester i dalje ne zna za poraz u ovogodišnjem izdanju Lige Prvaka, imaju skor od tri pobjede i jednog remija. Porto je u drugom meču skupine G bio bolji od Club Bruggea sa 1:0.

  • Skupina H 

    U skupini H, Sevilla je na svom terenu bila bolja od zagrebačkog Dinama sa 4:0. Bio je to četvrti poraz Dinama ove sezone u Ligi Prvaka. Juventus i Lyon podijelili se bodove u Torinu. Juventus je poveo u 9. minuti golom Higuaina sa penala, ali je Lyon izjednačio u 85. minuti golom Tollisa. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje