Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Leicester ispisao historiju, Juventus rutinski protiv Porta

Preuzmite sliku

Večeras su odigrane preostale revanš utakmice osmine finala najelitnijeg klupskog takmičenja, Lige prvaka.

U prvoj utakmici, između Leicestera i Seville, Wes Morgan je golom za 1:0 ispisao historiju jer je postao prvi Jamajčanin koji je zabio u Ligi prvaka.

Već u četvrtoj minuti gosti su imali veliku priliku, ali zicer Samiru Nasriju obranio je Kasper Schmeichel.

Bila je to vrlo oprezna igra s obje strane na početku utakmice pa smo na novu priliku čekali do 21. minute kada je s 20-ak metara opalio Sarabia, no otišlo je to pokraj gola.

Lisice su do vodstva stigle u 27. minuti kada se nakon ubačaja Mahreza u gužvi najbolje snašao Wes Morgan i iz blizine zabio za 1:0. Kapetan lisica ujedno je tim golom ispisao historiju jer je postao prvi Jamajčanin koji je ikad zabio u Ligi prvaka.

Sevilla je odgovorila pet minuta kasnije preko Mercada čiji udarac brani Schmeichel. Gosti su ponovno opasni bili u 42. minuti kada je zaprijetio opet Mercado, no ovog puta blokiran je njegov udarac. Dvije minute kasnije opasan je Vardy, no iz lijepe prilike loše puca.

Sevilla je krenula na sve ili ništa, a dobru priliku imali su u 73. minuti kada je Correin udarac obranio Schmeichel. Samo minutu kasnije gosti su ostali s igračem manje jer je Samir Nasri opravdano dobio drugi žuti karton zbog namjernog udaranja Vardyja glavom.

U 79. minuti Schmeichel je srušio Vitola u kaznenom prostoru, a sudac je opravdano pokazao na bijelu tačku. Ali danski golman se iskupio i obranio udarac N'Zonzija. Leicester se sa ovim rezultatom plasirao u četvrtfinale.

  • U drugoj utakmici, Juventus je bolje otvorio utakmicu te su Higuain i Dybala pokušali zaprijetiti Casillasu, ali bili su neprecizni.

    U 10. minuti s nekih 20 metara udarac je isprobao Soares, ali Buffon je sigurno uhvatio njegov udarac.  Dvije minute kasnije Cuadrado je opasno startao na igrača Porta te mu je sudac Hategan pokazao žuti karton.

    Novu priliku Juventus je imao u 27. minuti preko Dybale, ali on se nije najbolje snašao s povratnom loptom Higuaina iako je bio udaljen pet metara od gola.

    U 40. minuti nakon ubačaja Danija Alvesa Alex Sandro glavom je pucao, Casillas je obranio, a na loptu je natrčao Higuain. Njegov udarac rukom je blokirao Pereira, Hategan mu je pokazao crveni karton i dosudio penal za Juventus kojeg je za 1:0 realizirao Dybala.

  • U 49. minuti vidjeli smo dvije opasne situacije. Prvo je Danilo glavom umalo zabio autogol, ali Casillas je to nekako obranio i pokrenuo kontru koju je istrčao Soares, izašao sam pred Buffona i promašio cijeli gol. Juventus se plasirao u četvrtfinale ukupnim rezultatom 3:0.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje