Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Juventus siguran protiv Porta, Sevilla savladala Leicester, ali Lisice ostale u igri za prolaz dalje

Preuzmite sliku

Porto je na Dragau dočekao Juventus u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. U drugom meču dana, sastali su se Sevilla i engleski šampion Leicester.

Porto je zaprijetio prvi nakon što je Chiellini napravio prekršaj na 20-ak metara od gola, pucao je Brahimi ali Buffon nije imao težak posao. Nakon toga nije bilo uzbuđenja sve do 22. minute kada je Mandžukić pokušao doći do lopte ispred Ikera Casillasa, a onda je odmah u sljedećem napadu Dybala pucao preko gola s vrha kaznenog prostora.

A onda je u 25. minuti Alex Telles dobio žuti karton nakon prekršaja nad Juanom Cuadradom i umjesto da se smiri, samo dvije minute kasnije je još jednom grubo startao pa je isključen. Porto je od 27. minute morao nastaviti s desetoricom igrača, a to je bilo i najbrže isključenje u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Ubrzo nakon povratka s odmora Juve je zatresao mrežu, ali je Dybalin pogodak poništen zbog ofsajda. Da je Argentinac ostavio loptu Mandžukiću, Juventus bi vjerojatno slavio pogodak.

Opasno je u 66. minuti šutirao Gonzalo Higuain, ali je otišlo pored gola.

U jednom napadu po desnoj strani u 72. minuti lopta se lijepo odbila tačno na nogu Marku Pjaci koji je majstorski šutirao i svoj prvijenac u dresu Juventusa dao velikom Ikeru Casillasu.

  • A onda je Massimiliano Allegri pokazao da je majstor izmjena. U igru je u 73. minuti Dani Alves zaigrao umjesto Stephana Lichtsteinera i odmah u sljedećoj minuti je pogodio za konačnih 2:0.

    U drugom meču večeri, domaća Sevilla je u 17. minuti profulala penal. Kasper Schmeichel je obranio penal Correi.

  • Sevilla je u 25. minuti povela s 1:0! Strijelac je Pablo Sarabia na asistenciju Sergija Escudera. Na odmor se otišlo pri rezultati 1:0 za domać ekipu.

    Sevilla je udvostručila vodstvo u 62. minuti. Strijelac je bio Correa. Leicester je preko Vardya u 73. minuti došao do gola, koji im u revanšu pruža nadu za plasman u 1/4 finale.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,