Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Dinamo remizirao sa Salzburgom, Manchester City deklasirao Steauu (FOTO)

Preuzmite sliku

Pet prvih utakmica play-offa za plasman u grupnu fazu Lige evropskih prvaka u fudbalu odigrano je večeras, a jedini predstavnik regije Dinamo je u Zagrebu odigrao neriješenih 1:1 protiv austrijskog prvaka Salzburga, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred nešto više od 15.000 gledalaca na zagrebačkom stadionu Maksimir ekipa Dinama odmjerila je snage sa austrijskim rivalom Salzburgom, a odluka o prolasku će ipak biti donesena tek u revanšu koji će biti odigran u Austriji.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, ali i bez izrazitih prilika za pogodak na obje strane. U drugom poluvremenu je austrijski tim zaigrao bolje i poveo golom u 59. minuti kada je na ubačaj sa desne strane terena odlično reagirao Valentino Lazaro i udarcem glavom zatresao mrežu Dinamovog gola.

Izabranici Zlatka Kranjčara zaigrali su odlučnije i već u 74. minuti mladi Ante Ćorić propušta veliku priliku i sa pet metara glavom šutira pored gola. Samo dvije minute kasnije u šesnaestercu Salzburga pod prekršajem pada Marko Rog, a zatim i uspješno realizira penal i donosi izjednačenje Dinamu.

U preostalim mečevima doigravanja za grupnu fazu Lige prvaka u Amsterdamu su snage odmjerili Ajax i ruski Rostov, a meč je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Danski Kopenhagen je pred domaćom publikom rezultatom 1:0 savladao kiparskog rivala APOEL.

U Rumuniji je Steaua doživjela visoki poraz od favoriziranog Manchester Cityja rezultatom 5:0. Izabranici Pepa Guardiole bili su dominantni, a zanimljivo je da je Sergio Aguero u prvom poluvremenu promašio dva penala, ali se u nastavku meča iskupio i postigao tri gola iz igre.

Njemačka Borussia Monchengladbach je u gostima slavila visoku pobjedu rezultatom 3:1 protiv švicarskog tima Young Boys.

Revanš dueli se igraju za naredne sedmice u srijedu na terenima večerašnjih gostujućih ekipa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,