Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga prvaka: Debakl Zvezde, Dinamu otežan zadatak

Preuzmite sliku

Crvena zvezda je na svom terenu protiv Bayerna doživjela jedan od najtežih poraza u historiji (0:6), a Dinamo je izgubio od Atalante (0:2).

Nogometaši beogradske Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama doživjeli su poraz u susretima petog kola Lige prvaka – prvak Srbije je na svom terenu doživio debakl (0:6) protiv minhenskog Bayerna, dok je prvak Hrvatske izgubio (0:2) od Atalante u gostima.

Iako je Zvezda na odmor otišla s jednim golom u mreži Milana Borjana, nakon što je gol za vodstvo gostiju postigao Leon Goretzka, nastavak je obilježio jedan igrač – Robert Lewandowski. Poljski reprezentativac je u samo 15 minuta postigao četiri gola. Posljednji gol za Bavarce postigao je Corentin Tolisso za ukupnih 0:6 što je jedan od najtežih poraza Crvene zvezde na svom terenu u historiji, u svim natjecanjima.

  • Zvezda ipak ima šanse za prolaz

    Uprkos porazu, beogradskom klubu preostaje borba za nastavak takmičenja u Ligi Evrope jer je u drugom susretu B skupine Olympiacos poražen na gostovanju u Londonu – Tottenham je slavio 4:2. Grčki klub je do 19. minuta imao dva gola prednosti, ali domaći su do kraja prvog poluvremena smanjili na 1:2, a u drugom dijelu i preokrenuli rezultat.

    U posljednjem susretu Zvezda gostuje u Pireju, a taj će susret odlučivati o putniku u Ligu Evrope, dok će Bayern i Tottenham igrati za prestiž budući da je njemački prvak uvjerljivo prvi s pet pobjeda iz pet susreta, dok klub iz Londona ima 10 bodova.

    Atalanta zakomplicirala situaciju

    Dinamo je u prošlom kolu, nakon što je primio dva gola u sudačkoj nadoknadi vremena protiv Shakhtar (ukupno je bilo 3:3), sebi otežao put u nastavak natjecanja Lige prvaka, a večeras je Atalanta stvari samo zakomplicirala. Talijanski klub slavio je 2:0, golovima Luisa Muriela i Alejandra Gomeza. U drugom susretu Manchester City i Shakhtar igrali su neodlučeno 1:1.

    Rezultati:

    Skupina A: Galatasaray – Brugge 1:1, Real Madrid – PSG 2:2 (PSG 13, Real Madrid 8, Brugge 3, Galatasaray 2)

    Skupina B: Crvena zvezda – Bayern Muenchen 0:6, Tottenham – Olympiacos 4:2 (Bayern 15, Tottenham 10, Crvena zvezda 3, Olympiakos 1)

    Skupina C: Atalanta – Dinamo Zagreb 2:0, Manchester City – Šahtar 1:1 (Manchester City 11, Šahtar Donjeck 6, Dinamo Zagreb 5, Atalanta 4)

    Skupina D: Lokomotiv Moskva – Bayer Leverkusen 0:2, Juventus – Atletico Madrid 1:0 (Juventus 13, Atletico Madrid 7, Bayer Leverkusen 6, Lokomotiva Moskva 3). (Al Jazeera)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,