Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga nacija: BiH poražena od selekcije Poljske sa 3:0

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Wroclawu od selekcije Poljske sa 3:0, u susretu četvrtog kola Lige nacija.

Golove su postigli Robert Lewandowski u 40 i 52. te Karol Linetty u 45. minuti.

Prvih desetak minuta izabranici selektora Dušana Bajevića odigrali su veoma dobro i bili bolji rival, ali se ključni trenutak dogodio u 15. minuti kada je BiH ostala s igračem manje. Nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena uslijedio je brz kontranapad Poljaka, lopta je došla do Lewandowskog kojeg na ivici šesnaetsreca ruši Ahmedhodžić, a sudija mu pokazuje put u svlačionicu.

Brojčanu prednost domaći nogometaši maksimalno su koristili, potpuno preuzevši inicijativu, a pred Šehićevim golom redale su se prilike. Lewandowski je nakon jednog promašenog zicera te pogođene stative u 40. minuti uspio da se upiše u stijelce i svoju ekipu dovede u vodstvo.

I nakon postignutog gola Poljaci su nastavili sa silovitim napadima, a u prvoj minuti sudijske nadoknade udvostručili su vodstvo. Lewandowski je ovaj put asistirao Linettyju koji glavom postiže gol.

Dominacija Poljaka nastavljena je i u drugom poluvremenu, a u 52. minuti Lewandowski, nakon jedne dubinske loipte postiže svoj drugi pogodak na večerašnjoj utakmici za visokih 3:0, što se pokazao kao konačan rezultat.

Pored tri postignuta gola Poljska je imala još nekoliko dobrih prilika, ali je golman Šehić u nekoliko navrata uspio svojim odbranama sačuvati gol i spasiti bh. tim potpune katastrofe.

U drugom susretu u grupi Italija i Nizozemska su odigrale neriješeno 1:1.

Nakon četiri kola vodeća u grupi je Poljska sa sedam bodova, Italija ima šest, Nizozemska pet, a BiH dva boda.

Naredno kolo na rasporedu je 15. novembra kada BiH gostuje selekciji Nizozemske, dok se u drugom meču sastaju Italija i Poljska.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,