Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Evrope: Remi u Frankfurtu, trica Arsenala i asistencija Kolašinca (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras su odigrane dvije polufinalne utakmice fudbalske Lige Evrope. Bilo je zaista interesantno jer smo vidjeli šest golova, a finaliste ćemo saznati nakon revanš utakmica za sedam dana.

U Frankfurtu su snage odmjerili Eintracht i Chelsea, a na kraju je bilo neriješeno 1:1. Tim iz Frankfurta je poveo u 23. minuti. Nakon odličnog ubacivanja Kostića, glavom je sjajno pogodio Jović postigavši tako deveti gol u Evropskoj ligi ove sezone.

Ipak, u samom finišu prvog dijela Chelsea je izjednačio. Bolju igru londonske ekipe u posljednjih 15-tak minuta svojim golom je krunisao Pedro Rodriguez.

U drugom poluvremenu je bilo još par dobrih prilika na obje strane, poput prečke Davida Luiza, ali se mreže više nisu tresle. Chelsea je sada blagi favorit za finale, ali vjerujemo da se njemački tim neće predati na Stamford Bridgeu.

Zanimljivo je bilo i na Emiratesu gdje su se sastali Arsenal i Valencia. Na kraju su Topnici slavili sa 3:1. Prva je do gola stigla Valencia i to u 11. minuti preko Diakhabya koji je glavom poslije kornera postigao gol sa samo par metara.

Arsenal se nakon toga “trznuo” i veoma brzo preokrenuo rezultat. Dva gola postigao je Francuz Lacazette. Prvi nakon kontranapada u 18. minuti.

Drugi je uslijedio sedam minuta kasnije kada je glavom iskoristio odličan centaršut Granita Xhake. Lopta nije dodirnula mrežu, ali je prešla gol crtu.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta slabije. Čak su gosti bili nešto opasniji te su bili bliže poravnanju, ali su primili i treći gol u 91. minuti. Sada je strijelac na asistenciju Kolašinca bio Aubameyang, pa tako Arsenal na Mestallu nosi lijepu prednost.

Revanš susreti igraju se narednog četvrtka, dakle 9. maja 2019. godine sa početkom u 21.00 sat. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,