Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lewandowski ostao bez tjelohranitelja. Optužen da je bio član kriminalne grupe

Preuzmite sliku

Poljski fudbalski savez je saopćio da obustavlja saradnju s tjelohraniteljem dodijeljenim kapitenu reprezentacije. Zabranjuje mu učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru zbog optužbi da je bio član kriminalne grupe.

Također, posljednja pripremna utakmica Poljske uoči Svjetskog fudbalskog prvenstva neće se igrati na Nacionalnom stadionu u Varšavi. Razlog je to što je otkriven problem na konstrukciji tog sportskog kompleksa.

Poljski fudbalski savez saopćio je da će planirana prijateljska utakmica s Čileom u srijedu biti premještena na stadion Legije u Varšavi.

Ministar sporta Kamil Bortniczuk rekao je danas da su arhitekti i građevinski inspektori Nacionalnog stadiona savjetovali trenutno zatvaranje stadiona jer zahtijeva hitne popravke.

“Godišnjim pregledom nedavno je otkrivena sve veća pukotina na jednoj od metalnih konstrukcija koje drže krov. Stručnjaci će u ponedjeljak iznijeti planove popravka“, rekao je Bortniczuk.

Svjetsko prvenstvo 2022. godine igra se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru.

Poljska, koju predvodi golgeter Barcelone Robert Lewandowski, igra u grupi C. U ovoj sdu grupi selekcije Meksika, Saudijske Arabije i Argentine.

Čile se nije uspio plasirati na SP u Kataru. No, Poljaci se nadaju da će prijateljskim mečem biti još spremniji za mečeve protiv Argentine i Meksika s obzirom na sličan stil igre latinoameričkih selekcija. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje