Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Leotar u saopštenju okrivio Bilbiju, napadač Zrinjskog brzo odgovorio

Preuzmite sliku

I dalje se ne stišava bura oko dešavanja nakon utakmice Leotar – Zrinjski. Nakon današnjeg saopštenja Zrinjskog, oglasio se i Leotar, a potom i Nemanja Bilbija.

“Fudbalski klub Leotar izražava iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola M:tel Premijer lige između našeg kluba i HŠK Zrinjski došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom, ni drugom klubu sa višedecenijskim tradicijama.

Što se tiče svih dešavanja po okončanju utakmice, počev od svlačionica i prostora ispred klupskih prostorija i ispred stadiona, prepuštamo organima Policijske uprave i N/FSBiH da u svom domenu utvrde svačiju pojedinačnu i kolektivnu odgovornost, a mi kao Klub im stojimo na raspolaganju. Mi kao Klub ne želimo da krivce tražimo ili imenujemo preko saopštenja i medija, jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapitena Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u momentu ostati pribran.

Vezano | Nemile scene u Trebinju: Tukli se članovi Leotara i Zrinjskog

Fudbalski klub Leotar je prije utakmice u saradnji sa nadležnim službama preduzeo sve mjere obezbjeđenja prije, tokom i nakon utakmice, kako po pitanju obezbjeđenja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora.

Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u datom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca na obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj fudbalskoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe.

Takođe, smatramo da su pomenuti incidenti od strane pojedinih medija prenaglašeni, u razloge nećemo ulaziti, ali su nam dobro poznati.

Vezano | Zrinjski izrazio žaljenje zbog jučerašnjih događaja te s dijelom medija prekida sve odnose  

Fudbalski klub Leotar i pojedinci iz kluba se nakon internih razgovora i dogovora povodom ovih dešavanja više neće oglašavati. Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo ka utakmici Kupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega”, kažu u Leotaru, a potom se oglasio Nemanja Bilbija koji je za Klix.ba demantovao psovke.

“Nikom direktno nisam psovao, posebno ne onako kako je rekao čovjek koji je prekinuo konferenciju za medije. Dakle, psovku sam izrekao u svlačionici u kojoj je bila naša ekipa, a u kojoj nije bilo nikoga iz Leotara. Ko je šta čuo pa se našao uvrijeđen, nije moja stvar. Ono što sam rekao je istina. Šta reći kad nakon utakmice nema vode, nema toaleta, toalet papira, blatnjavo je, nema mogućnosti za pranje ruku, nema sapuna koji košta 80 feninga. To nigdje ne piše, a nije snimljeno ni kako kapiten Leotara udara trenera Sergeja. Snimanje je počelo nakon toga. Ali nema veze, vidjet ćemo šta će biti na kraju sezone s njima”, izjavio je Bilbija i dodao:

“Nisam imao potrebu da se oglašavam, jer se nemam razloga pravdati. Uslovi u Trebinju su ispod ljudskog dostojanstva. A sve poslije što se događalo, da kapiten jednog kluba udari trenera protivničkog tima, dno dna. Naravno da je nakon toga nastala frka.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje