Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legendarni komentator Milojko Pantić se javno odrekao Crvene Zvezde nakon odlikovanja ratnog zločinca

Preuzmite sliku

Milojko Pantić, legendarni srbijanski sportski komentator i veliki navijač Crvene zvezde, javno se odrekao kluba za koji navija cijeli život.

Povod za takav potez bio je potez čelnika Crvene zvezde koji su nedavno uručili počasni dres kluba s brojem 1 ratnom zločincu Kapetanu Draganu.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, u zatvoru je zbog ratnih zločina u Hrvatskoj i BiH proveo 13 i pol godina. Na slobodu je iz Lepoglave pušten u martu, nakon čega je deportovan u Srbiju.

“Prošle nedjelje su Dragan Džajić i Zvezdan Terzić činom uručenja dresa ratnom zločincu kapetanu Draganu sahranili našu Crvenu Zvezdu. Slika je to koja pokazuje kako je srpski nogomet probio dno dna. Počasni predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić i direktor Zvezdan Terzić uručili su dres kluba s brojem 1 ratnom zločincu kodnog imena Kapetan Dragan, koji se poslije 13 i pol godina zatvora u Hrvatskoj i Australiji prije dva mjeseca vratio u Srbiju. Bivša gospodo Džajiću i Terziću, znate li gdje je tog 29. maja 1991. bio taj vaš novi počasni član kluba? Pucao je u sunarodnjake vaših tadašnjih igrača Roberta Prosinečkog i Refika Šabanadžovića. A samo par dan prije ovog vašeg sramnog čina, čovjek koji je vodio paravojne formacije po Hrvatskoj i BiH, izjavio je da su ubojice Zorana Đinđića, Legija i Zvezdan Jovanović, srpski heroji, i da će se on, ako uđe u parlament, zalagati da te ubice budu oslobođene”, počeo je obraćanje Pantić.

“Odnesite onda dresove i toj dvojici ubica, a kad ih vaš novi počasni član bude oslobodio, nagradite ga tako što ćete promijeniti ime stadiona. Kakav Rajko Mitić!? Srpskije i patriotskije zvuči – ‘Stadion Kapetana Dragana!’ Mogli ste i dres s brojem 11 uručiti ratnom drugu kapetana Dragana i učitelju vašeg političkog patrona, lažnom četničkom vojvodi i lažnom Srbinu, doktoru hulji Šešelju. Tako bi vaš tim ratnih zločinaca bio kompletan. Dragane Džajiću i Zvezdane Terziću, sram vas bilo! Zbog ove slike, danas crvene obrazi pravih zvezdaša širom planete! Uručenjem dresa ratnom zločincu, ispisali ste najsramniju stranicu povijesti slavnog kluba, ugasili ste Zvezdin plam, šampionske reflektore i klub uveli u tamu bezumlja.”

Džajiću i Terziću, čelnicima Zvezde, poručio je da su postali oficiri Arkanove zločinačke paravojske.

“Za sve obične ljude, vi ste od sada obični bijedni bestidnici, bez svijesti i savjesti. Grozim se od pomisli na vaš besramni čin! Pošto ne znate za sram, ja sa sramim umjesto vas. Jer postali ste oficiri Arkanove zločinačke paravojske koja je okupirala i zarobila klub i to vam očigledno služi na čast. A ustvari, vi ste obične krpe kojma zlikovci brišu svoje kriminalne radnje, i u Zvezdi i u društvu. Zbog toga, do vas ne dopiru duševne boli ogromnog broja zvezdaša, koji za sada samo u sebi govore – Zbogom Zvezdo zauvijek.” (Sportklub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje