Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legenda za sva vremena! Zlatan Muslimović sa centra terena vodio navijanje PAOK-a (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedan od najkarizmatičnijih fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine svih vremena, Zlatan Muslimović, nije i nikada neće biti zaboravljen od strane navijača PAOK-a, čiji je dres nosio u periodu 2008. – 2011.

Muslimović je od PAOK-ovih navijača dobio posebno priznanje, uokvireni dres sa njegovim brojem 11 i natpisom “Alani” pod kojim je poznat u Solunu, a koji označava nekog velikog i jakog.

Osim poklonjenog dresa Muslimoviću je pripala čast da prije derbija protiv Olympiacosa povede navijanje PAOK-ovih navijača na “Toumba stadionu”, navijača koji inače glase za jedne od najvatrenijih u Europi.

Muslimović je za tri godine odigrao 80 utakmica za PAOK i postigao 20 golova. Najpoznatiji je onaj protiv Fenerbahcea u Istanbulu kojim je nekoliko minuta prije kraja utakmice iz Europa Lige izbacio turski klub, inače ljute rivale PAOK-a.

Za fudbalsku reprezentaciju igrao je 30 puta, te postigao 11 golova. Svi se sjećaju njegovog hat-tricka protiv Hrvatske na Koševu.

Odlaskom u Kinu zapečatio je svoju reprezentativnu karijeru, ali će za sva vremena ovaj Banjalučanin ostati upamćen kao jedan od najkvalitetnijih i najborbenijih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,