Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legenda Chelseaja naplaćuje druženje 500 funti, a evo šta sve dolazi u paketu

Preuzmite sliku

U karijeri profesionalnog nogometaša John Terry je odigrao 492 utakmice u Premierligi nastupajući za Chelsea, Nottingham Forest i Aston Villu.

Bio je kapiten Chelseaja kada je londonski klub (2005.) poslije pola stoljeća vratio titulu prvaka Engleske na Stamford Bridge.

Također je predvodio momčad i 2012. kada je Chelsea postao prvakom Evrope. Kao stoper (i kapiten) engleske reprezentacije odigrao je 78 utakmica.

U nogometnu je mirovinu Terry otišao kao igrač Aston Ville 2018. Upravo je u Birminghamu i započeo trenersku karijeru. Bio je pomoćnik Deanu Smithu dok je ovaj vodio prvi sastav Aston Ville.

No, Terry do danas još nije samostalno preuzeo neku ekipu. Ipak, jedan od najboljih defenzivnih igrača u povijesti Premierlige dosjetio se kako će zaraditi novac od fudbala- izvan terena, pišu Sportske novosti.

U hotelu Hampshire Court u Basingstokeu noć košta 89 funti, ali nogometni fanovi imaju priliku platiti 500 funti ukoliko se žele navečer družiti s legendarnim Terryjem.

U propagandnom se materijalu ističe kako za spomenutih 500 funti možete Terryja pitati šta god želite, a moguće se s njim i fotografisati.

  • Nekadašnja zvijezda Chelseaja zbog ove je ideje postala predmetom ismijavanja na društvenim mrežama, a jedan od fanova ironično mu je predložio da povede na druženje i Waynea Bridgea.

    Za neupućene, Terry i Bridge igrali su zajedno u Chelseaju i intenzivno se družili. No, onda se Terry počeo češće družiti s Vanessom Perroncel nego sa suigračem Wayneom.

    Spomenuta je Vanessa bila francuski model i životna pratilja Waynea Bridgea (imaju i zajedničko dijete). Terry i fatalna Vanessa zaposjeli su naslovnice svih tabloida kada je ona ostala u drugom stanju.

    No, dogovorno s ljubavnikom, Francuskinja se odlučila za pobačaj, a medicinske troškove velikodušno je platio sam Terry.

    Zbog svega navedenog Wayne Bridge više nikada nije razgovarao s Terryjem. Nije želio niti igrati s njim u istoj ekipi (tvrdeći kako je “izgubio vjeru u njega”), pa je prešao u Manchester United.

    Legendarna je televizijska scena kada je Bridge prije utakmice Uniteda i Chelseaja, tijekom tradicionalnog pozdravljanja igrača, jednostavno preskočio Terryja.

    Danas nogometni fanovi mogu saznati šta Terry misli o svemu. Prethodno međutim moraju uplatiti 500 funti i pojaviti se u hotelu Hampshire Court u Basingstokeu.

    Bit će zanimljivo vidjeti – koliko je funti Terry zaradio od druženja s navijačima…

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,