Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legenda Barcelone: Zašto ne gledam utakmice svog kluba?

Preuzmite sliku

Kada u jednom klubu dobijete status legende, obično se podrazumijeva da nakon što okončate karijeru, ostanete uz klub, na nekoj srodnoj poziciji. Ako ne, onda ga vjerovatno pratite preko TV ekrana.

Uvijek naravno postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo, a jedan od njih je legendarni golman Barcelone i reprezentacije Španije, Andoni Zubizaretta.

On već dvije godine nije na poziciji sportskog direktora Barcelone, tu funkciju obnaša u francuskom Marseilleu, a za Sport.es otkrio je zbog čega više ne prati utakmice svog voljenog kluba.

Razlog je nevjerovatan: Kao prvo, nije gledao šokantan poraz Barcelone protiv PSG-a. “Nikada ne gledam Barcelonine utakmice. Zašto pitate me? Psihološki, teško mi je oko srca kada ih gledam”, izjavio je.

On je u Barci proveo pet godina kao sportski direktor, a sada kaže da nema uopće mišljenje o ovoj generaciji. Tačnije, uopće nema pojma šta se dešava s druge strane Pirineja.

“Taj sistem sam naučio u Barceloni, kada sam pokušao da shvatim šta se dešava u Bilbau. Prevelika je razlika”, kazao je Andoni Zubizareta.

Zbubizareta je u Barceloni proveo osam godina, od 1986. do 1994. Ubilježio je 301 nastup za Barcelonu, a 126 za reprezentaciju Španije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,