Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lazarević i Martelat najavili utakmicu protiv Zvijezde 09: Razmišljamo samo o tri boda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon četiri utakmice bez premijerligaškog trijumfa, fudbaleri Slobode pod imperativom su pobjede protiv Zvijezde 09 u 6. kolu. Klub iz Etno sela Stanišić na Tušanj dolazi kao posljednjeplasirana ekipa na tabeli, ali iz redova tuzlanskog tima pozivaju na oprez.

– Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica. Pripremamo se za nju tokom ove sedmice i upozoravam igrače da ne dođe do opuštanja, jer znamo šta se prošle sezone dogodilo na utakmici Sloboda – Zvijezda 09 kada je bilo 0:3. U ovom trenutku je za nas ovo najteža utakmica i moramo biti obazrivi – rekao je Mile Lazarević, trener Slobode, pa nastavio hvalospjeve o gostujućem timu.

– Mislim da njihova dva osvojena boda nisu realno stanje ekipe sa kojom raspolažu. Poznajem taj tim, imaju 7-8 provjerenih premijerligaških igrača. Aleksandar Vojnović je “iskočio” prošle sezone kao jedan od najboljih štopera, ali mi smo u situaciji da igramo na domaćem terenu, tako da nemamo pravo razmišljati ni o čemu drugom osim o osvajanju tri boda. Ipak, teren je jedino mjerilo i dosta zavisi od protivnika i nekih drugih faktora – dodao je Lazarević.

Francuski internacionalac Yoann Martelat također je optimističan pred utakmicu sa Zvijezdom 09 koja se igra u subotu na Tušnju.

– Sutra nas očekuje teška utakmica jer nemamo pobjedu u tri susreta. Tim radi jako i nadam se da ćemo sutra pobijediti – kratko je prokomentarisao novi veznjak Slobode, koji je do sada upisao tri nastupa.

Sloboda će u ovom susretu biti lišena usluga dva Bekića, povrijeđenog Amera i suspendovanog Almira, koji je protiv Željezničara dobio svoj treći žuti karton. Trener Lazarević kaže da će možda priliku od prve minute dobiti i mladi Armin Hodžić, strijelac izjednačujućeg gola na Grbavici.

Sa timom iz Tuzle u posljednje vrijeme trenira i Damjan Krajišnik, ali se njegov nastup, prema riječima trenera Lazarevića očekuje od decembra mjeseca, obzirom da postoji problem njegovog raskida ugovora sa Zvijezdom 09 van prijelaznog roka.

Utakmica Sloboda – Zvijezda 09 igra se na Gradskom stadionu Tušanj, u subotu, 24. avgusta 2019. godine sa početkom u 19.00 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje