Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lazarević: Ekipa nije fizički potpuno spremna, ali možemo dobro trkački odraditi protiv Radnika

Preuzmite sliku

Nova sezona u fudbalskoj Premijer ligi BiH počinje za vikend, a Sloboda već na startu ima nezgodan zadatak obzirom da na Tušanj stiže bijeljinski Radnik.

Na konferenciji za medije koja je održana danas, rečeno je kako su svi zajedno ustrajni da ostvare klupske ciljeve u novoj sezoni.

– Mi smo pet sedmica na okupu, radimo sa novoformiranom ekipom, sa igračima koji su pristigli uglavnom iz Prve lige FBiH i Prve lige RS. Uspjeli smo selektirati igrače i mislim da ćemo spremno ući u ovo prvo kolo. Istina, imamo problem uigravanja ekipe jer su dva stranca bila predviđena da budu u rosteru, ali nažalost oni nemaju pravo nastupa tako da ćemo vidjeti alternative za to – izjavio je šef struke Mile Lazarević, pojasnivši kako se radi o Dušanu Ristiću i Yoannu Martelatu, koji još nisu dobili radne dozvole.

  • – Mi smo imali obećanje da će oni imati pravo nastupa, ali smo jučer dobili informaciju da se nije uspjelo u tome da dobiju radnu dozvolu, bez obzira na obzirom na ogroman pokušaj uprave da to završe – dodao je Lazarević.

    Trener Slobode ističe da nije pretjerano zadovoljan fizičkom spremom fudbalera.

    – Mi ne možemo reći da smo fizički potpuno spremni jer smo radili pet sedmica, a od toga imamo igrače koji su radili samo tri sedmice. Ja se ipak nadam sa ćemo mi trkački dobro odraditi prvu utakmicu sa Radnikom. Oni su kvalitetna ekipa. Znamo da oni dvije-tri godine imaju stabilnu ekipu gdje svake godine dograde dva igrača. Vidjeli ste kako su sinoć nesretno izgubili u Ligi Evrope. Mislim da poznajemo Radnik više nego oni nas u ovom trenutku – zaključio je trener Slobode.

    Novi kapiten tuzlanskog tima biće mladi Amar Beganović za koga su interes pokazali mnogi evropski klubovi. Povezivao se i sa danskim Brondbyjem, ali je za sada jedino sigurno da desni bek Slobode ostaje na Tušnju.

  • – Pripremni period je za nas bio vrlo težak. Došlo je novih igrača, mnogi su otišli, tu smo bili da odgovorimo zahtjevima koje je šef pred nas postavio. Tražićemo pobjedu u ovom susretu. Ne bojimo se Radnika, poznajemo se međusobno, nema tu nekih tajni – rekao je Beganović.

    Utakmica 1. kola Premijer lige BiH između Slobode i Radnika igra se na Gradskom stadionu Tušanj, u nedjelju 21. jula 2019. godine sa početkom u 20.30 sati. TV prijenos je na kanalu BHT1. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje