Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

La Repubblica: Džekin transfer karijere propao zbog Rominog bizarnog zahtjeva

Preuzmite sliku

Edin Džeko bio je prva napadačka želja Andree Pirla u Juventusu. Romin igrač dogovorio je sve s talijanskom prvakom, a onda je u subotu navečer sve propalo.

La Repubblica piše da je razlog u tome što Roma nije uspjela iz Napolija dovesti Poljaka Arkadiusza Milika, odnosno zahtjev iz Rima koji je razljutio Napolijevog gazdu Aurelia Di Laurentiisa.

Naime, Milik je odradio medicinske preglede u Švicarskoj da bi Roma od Napolija zatražila garancijsku klauzulu prema kojoj bi imala pravo na povrat uloženog novca ako bi Milik imao problema s koljenom kojeg je dvaput operisao. Napoli se potom povukao iz operacije, a Roma odmah stopirala Džekin transfer karijere.

  • Juventus više nije htio čekati jer su posljednjih sedam dana intenzivno tragali za napadačem. Nakon što je kombinacija s Luisom Suarezom propala, torinski se klub okrenuo Džeki i sve dogovorio s njim i Romom. Međutim, nakon što je Roma počela komplicirati, talijanski se prvak povukao iz priče te u nekoliko sati samo potvrdio dovođenje Alvara Morate iz Atletico Madrida.

    Time je Džekin transfer u Juventus službeno propao.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,