Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kylian Mbappe majstorijom riješio derbi između PSG-a i Real Madrida

Preuzmite sliku

Fudbaleri Paris Saint Germaina savladali su ekipu Real Madrida u prvom susretu osmine finala Lige prvaka rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Kylian Mbappe u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Prvih 25 minuta susreta proteklo je u potpunoj dominaciji Parižana, a Kraljevi su s druge strane teško dolazili u posjed lopte. Prvih 45. minuta okončan je bez golova.

Mbappe je pravio mnogo problema Daniju Carvajalu, a novi se desio u 60. minuti. Sjajni Francuz je još jednom prevario Španca koji ga ruši u šesnaestercu, a sudija Orsato pokazao na bijelu tačku. Ipak, rezultat se ni nakon velike prilike za Parižane nije mijenjao, udarac Lionela Messija sa penala odbranio je Thibaut Courtois.

PROMAŠAJ MESSIJA MOŽETE ŠPGČEDATI OVDJE

Lionel Messi je pokušao u 74. minuti iz slobodnog udarca, ali veoma neprecizno pored gola Thibauta Courtoisa.

Kylian Mbappe je pokušao samo dvije minute kasnije. Ponovo se lijepo oslobodio Carvajala, namjestio, šutirao, ali je lopta otišla pored gola Real Madrida. Parižani su bili mnogo bolji rival večeras.

Messi je u 86. minuti sjajno povukao loptu sa svoje polovine, projurio pored pet igrača Reala, proigrao Neymara koji šutira loše i lopta odlazi pored gola.

Veliku pobjedu Paris Saint Germainu donio je Kylian Mbappe u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Francuz je izbacio Carvajala, sjurio se u šesnaesterac Reala i sjajno pogodio mrežu Courtoisa.

POGLEDAJTE POGODAK OVDJE

Revanš ovih timova igra se 8. marta na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu.

U drugom susreti, prvi favorit Lige prvaka Manchester City u velikom stilu započeo je nokaut fazu. Građani su rezultatom 5:0 savladali Sporting u Lisabonu i tako zakoračili u četvrtfinale.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje