Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za UEFA EURO 2024: Ronaldo predvodi Portugal protiv BiH

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo predvodit će nacionalni tim Portugala u predstojećim utakmicama kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv Bosne i Hercegovine i Islanda, javlja Anadolija.

Roberto Martinez, selektor fudbalske reprezentacije Portugala, za meč s Bosnom i Hercegovinom u Lisabonu 17. juna i protiv Islanda u Rejkjaviku tri dana poslije pozvao je sljedeće igrače: Diogo Costa, Jose Sa, Rui Patricio – golmani; Antonio Silva, Danilo, Diogo Dalot, Goncalo Inacio, Joao Cancelo, Nelson Semedo, Pepe, Raphael Guerreiro, Ruben Dias, Toti Gomes – odbrana; Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Palhinha, Otavio, Renato Sanches, Ricardo Horta, Ruben Neves, Vitinha – vezni red; Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Goncalo Ramos, Joao Felix i Rafael Leao – napadači.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj, prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova.

Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je bez bodova Lihtenštajn.

Kao što je već naznačeno Bosna i Hercegovina 17. juna u Lisabonu bit će gost Portugala, a tri dana kasnije u Zenici ugostit će Luksemburg.

Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv Portugala i Luksemburga saopštit će u srijedu.

”Hadžibegić će održati konferenciju za novinare u srijedu, 31. maja 2023. godine, u 11 sati u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Sarajevu.

Na konferenciji će zvanično saopštiti imena igrača za junske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Portugalom i Luksemburgom”, istakli su danas iz N/FS BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,