Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za SP: Brazil prvi osigurao odlazak u Rusiju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Brazila sinoćnjom pobjedom rezultatom 3:0 protiv Paragvaja postala je prvi učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godini, koja je to pravo stekla kroz kvalifikacije. Naravno, od ranije dobijanjem domaćinstva, svoje mjesto na Mundijalu osigurala je ruska reprezentacija.

Brazilci su odigrali još jednu sjajnu utakmicu u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Mrežu Paragvajaca načeo je Philippe Coutinho u 34. minuti. U nastavku su pogađali Neymar u 64. i Marcelo u 86. minuti za konačnih 3:0. Mogao je Brazil slaviti i ubjedljivije, ali Neymar u 53. minuti nije iskoristio jedanaesterac.

Iako “karioke“ suvereno vladaju kvalifikacijama i imaju čak devet bodova više od drugoplasirane Kolumbije, do kraja se može očekivati jako puno uzbuđenja u južnoameričkoj zoni, kada je u pitanju borba za preostala tri mjesta koja vode u Rusiju i jedno za baraž.

Argentina je bez suspendovanog Lionela Messija lako “položila oružje“ u gostima kod pretposljednje Bolivije. Domaćini su slavili sa 2:0 i poslali Argentince sa drugog na peto mjesto.

U derbiju 14. kola Kolumbija je ostvarila jako važnu pobjedu u gostima kod Venecuele. Golove su postigli James Rodriguez u 20. i Juan Cuardado u 34. minuti za trijumf rezultatom 2:0 i skok na drugu poziciju.

Do kraja južmnoameričkih kvalifikacija ostala su još četiri kola, a poredak izgleda ovako: Brazil 33 boda, Kolumbija 24, Urugvaj 23, Čile 23, Argentina 22, Ekvador 20, Peru 18, Paragvaj 18, Bolivija 10 i Venecuela 6. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,