Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za EP 2020.: Zmajevi u grupi sa Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom

Preuzmite sliku

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo koje će 2020. godine ugostiti čak 12 gradova širom Evrope održan je danas u Dublinu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za protivnike u kvalifikacijama koje počinju u martu, a završavaju u novembru naredne godine dobbila je reprezentacije Italije, Finske, Grčke, Armeniju i Lihtenštajn.

Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije reprezentacije iz svake grupe. Preostala četiri učesnika EP-a bit će poznata nakon play-offa u kojem će nastupiti pobjednici grupa lige nacija.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je svrstana u drugi “šešir” zajedno sa selekcijama Austrije, Češke, Danske, Njemačke, Islanda, Rusije, Švedske, Ukrajine i Velsa.

U Dublinu se nalazi i delegacija NSBiH koju čine predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, pomoćni trener Gordan Ciprić, tim menadžer Darko Ljubojević i portparol Slavica Pecikoza.

  • EURO 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španija), Kopenhagenu (Danska), Minhenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dablinu (Republika Irska), Amsterdamu (Holandija), Bukureštu (Rumunija), St. Petersburgu (Rusija) i Glazgovu (Škotska).

    Evropsko prvenstvo počet će 12. juna 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. jula na “Wembleyju” u Londonu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje