Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kup Italije: Pjanić pogodio i asistirao (VIDEO)

magija malog princa
Preuzmite sliku

Roma je u susretu osmine finala italijanskog Kupa na svom Olimpicu dočekala Atalantu, te su slavili ubjedljiv trijumf rezultatom 3:0.

magija malog princaPonovo je najbolji na terenu bio novi rimski princ Miralem Pjanić, koji je briljirao i u ovom susretu. Upravo je naš reprezentativac u 21. minuti donio Vučici prednost. Povukao je loptu sa srdine terena, te je prekrasnim udarcem savladao gostujućeg golmana za vodstvo od 1:0.

Deset minuta kasnije novi gol u mreži Atalante. Destro je uposlio PaBla Osvalda koji je pogodio za vodstvo od 2:0, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Šest minuta igre u nastavku bilo je potrebno Romi da dođe do novog gola, aponovo je glavnu ulogu odigrao Mlai princ. Fantastično je kroz noge protivnika uposlio Mattiju Destra kojem nije bilo teško pretvoriti ovu asistenciju u gol za vodstvo od 3:0.

U 56. minuti Roma je ostala sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Osvaldo, te se do kraja rezultat nije mijenjao, pa je Roma sasvim zasluženo upisala pobjedu koja ih vodi u četvrtfinale Kupa.

Tuzlanski.ba / Sportsport.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: