Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kup BiH: Ekipa Tuzla Citiya porazom od Zrinjskog oprostila se od daljeg takmičenja

Preuzmite sliku

Današnji meč u Mostaru završio je rezultatom 2:1 za ekipu Zrinjskog, te su se ovom pobjedom ‘plemići’ plasirali u polufinale Kupa BiH

Ekipa Zrinjskog na samom početku utakmice počela je meč ofanzivno, te je već u 16. minuti rezultat na semaforu pokazivao 1:0. Filipović je izveo prekid sa desne strane, a Jakovljević je za razliku od prilike u šestoj minuti šutira mnogo bolje i matirao Fejzića za slavlje domaćih navijača.

Gosti iz Tuzle do kraja prvog poluvremena pokušavali su doći do izjednačenja, međutim na odmor se otišlo pri istom rezultatu.

Izabranici Elvira Baljića do izjednačenja dolaze u 62 minuti kada napadač Vojo Ubiparip uzima loptu te maestralnim udarcem matira golmana Brkića.

Zrinjski je nakon toga ponovo preuzeo igru, pokušao da vrati rezultatsku prednost na svoju stranu, ali poslije šuteva Miloša Filipovića to nije uspio.

Ipak, u 81. minutu se mijenja rezultat u Mostaru. Ibanez je ubacio loptu poslije prekida, golman Fejzić je jako loše intervenisao, a “otpadak” je pokupio Josip Ćorluka i pospremio ga u mrežu za novo vodstvo Plemića. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,