Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Krunić: Najsretniji sam čovjek na svijetu

Preuzmite sliku

Novi fudbaler Milana, Rade Krunić, sinoć je zvanično predstavljen u tom klubu, a sada je dao i prvi intervju kao fudbaler milanskog giganta.

– Ostvario sam svoje snove i u ovom trenutku sam najsretniji čovjek na svijetu. Dugo sam vremena sanjao da igram za ovaj klub i nosim dres Milana. Jako sam sretan što sam ovdje – rekao je Rade Krunić na početku razgovora.

Njega je u Milan doveo Marco Gianpaolo, trener koji je jako dobro upoznat sa kvalitetima našeg reprezentativca, budući da mu je bio prvi trener u Italiji.

– Puno mi je pomogao da napredujem, dao mi je prostor za igru već u prvoj sezoni kada sam odigrao nekih 20-tak utakmica, što je bilo vrlo važno za mene. On je kvalitetan trener jer ima svoj stil igranja, njegove ekipe igraju s puno posjeda lopte i to je dobro za vezne igrače. On može uraditi velike stvari u Milanu, zaslužio je da vodi neki veliki tim, a nadam se da ćemo te velike stvari uraditi zajedno – dodao je Krunić, te otkrio koji mu je najdraži igrač Milana.

– Kada sam bio dječak moj idol je bio Kaka. Imamo neke sličnosti u igri, s tim da je on bio puno bolji igrač, ali je i igrao više u napadu gdje je bio najbitniji igrač tadašnjeg Milana – kazao je reprezentativac BiH. (Sport1.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje