Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Krpić: Musemić mi je dodatni motiv da zabijem pogodak (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ovog vikenda bit će nastavljeno takmičenje u okviru BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Fudbaleri Slobode gostuju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Tim, povodom danas je na stadionu Tušanj nakon treninga Crveno-crnih održana press konferencija na kojoj su predstavnicima medija obratili se šef stručnog štaba Vlado Jagodić i kapiten ekipe Sulejman Krpić od kojeg navijači očekuju da nastavi golgetersku seriju.

Trener Jagodić u utakmici protiv Mladosti zbog povrede lišen je usluga Aleksandra Subića dok će zbog nedostatka radnih dozvoza izostati Almedin Zilkić kao i Miloš Kalezić.

“Sutra nas čeka veoma važna utakmica i svi smo dobro svjesni njenog značaja. Poštujem kolegu Musemića na drugoj strani i njegovu ekipu ali mi dolazimo da pokušamo pobijediti. Cilj je naravno u ova preostala četiri kola izboriti “Ligu 6”, a nakon toga se pokušati domoći Evrope. Radili smo naporno i sada treba to da pokažemo na terenu. Podrška naših navijača mnogo će nam značiti i svakako da je to vjetar u leđa mojoj ekipi. Imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu, međutim u fudbalu je uvijek sve moguće, uvijek su sva tri ishoda su u opciji.” – kazao je Vlado Jagodić.

Vodeći strijelac lige sa 11 postignutih golova Sulejman Krpić također je optimističan pred sutrašnji nastup.

“Teren će vjerovatno biti loš ali spremni smo na to. Idemo na tri boda iako neće biti lako to ostvariti ali ako svi damo svoj maksimum očekujem pobjedu. Mladost je dobra ekipa to smo mogli vidjeti i ovdje na Tušnju kada smo osvojili bod i tada sam ja ušao u igru, zabio i spasio ekipu” kazao je kapiten Slobode Sulejman Krpić.

S obzirom dok je Husref Musemić vodio Slobodu Krpić uglavnom sa klupe ulazio u igru i po mišljenju mnogih bio neopravdano zapostavljen pitali smo Krpića hoće li mu upravo Musemić biti možda motiv više da postigne pogodak.

“Svaki trener ima svoj način rada. Smatram da sam bio zaslužio da igram više ali on je odlučio da to budu neki drugi igrači i ja sam to poštovao. Vjerovatno ću imati dodatni motiv jer smatram da sam trebao više igrati. Naravno da ću se radovati ako postignem pogodak i osvojimo tri boda” kaže Sulejman Krpić.

Tim Slobode je odmah nakon press konferencije otputovao prema Vitezu gdje će boraviti u karantinu do sutra kada će od 14:00 sati odmjeriti snage sa osmoplasiranom ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Pravdu na ovom susretu dijelit će Edin Jakupović (Bihać) sa asistentima Davorom Beljom (Mostar) i Enesom Đozićem (Sarajevo). Četvrti sudija je Husein Terzić iz Travnika. Za delegata ovog susreta imenovan je Franjo Grganović iz Novog Travnika, dok je posmatrač Sead Kulović iz Sarajeva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje