Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kriminalac iz Singapura tvrdi da je meč Kamerun – Hrvatska namješten

Preuzmite sliku

Singapurac Wilson Raj Perumal nekoliko je puta osuđivan za namještanje utakmica i vrlo je dobro upoznat s radom kladioničarske mafije.

Kada takav majstor zanata kaže da je utakmica namještena, onda u svemu tome mora biti podloge da se pokrene i poneka istraga. Ma što ona na kraju pokazala. Ovoga puta Perumal se pozabavio utakmicom Hrvatske i Kameruna, a sve je otkrio njemački Spiegel.

Nekoliko sati prije utakmice između Hrvatske i Kameruna Perumal je Spiegelu javio da će Kamerun izgubiti 4-0 te da će u prvom poluvremenu jedan od igrača Kameruna dobiti crveni karton. I gle čuda. Nekoliko sati kasnije ispostavilo se da je imao potpuno pravo. Hrvatska je pobijedila 4-0, a crveni karton dobio je Alex Song u 40. minuti zbog nevjerojatno glupog udarca laktom u leđa Marija Mandžukića.

  • dresovi-kamerun
  • No u svemu tome po riječima Perumala nema krivice hrvatskih igrača. Jedini odgovorni su kamerunski reprezentativci. Tačnije, njih sedam krivo je za sve poraze Kameruna na Svjetskom prvenstvu.

    Naravno, dokaza o namještanju zasad nema, no ovo je samo još jedno upozorenje Fifi da bi u svim tim nagađanjima koja se već danima vrte oko kamerunske reprezentacije ipak moglo biti i nešto istine.

  • perumal
  • Rođen u Singapuru, uhapšen šest puta Wilson Raj Perumal rođeni je Singapurac, no svoje kriminalne korijene raširio je po cijelom svijetu. Osuđivan je u domovini, Finskoj, a trenutno se nalazi u Mađarskoj. U posljednjih je 20 godina uhapšen je šest puta i recimo da zna što priča kada je riječ o namještanju utakmica. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,