Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kovačić s masnicom na licu najavio meč sa Brazilom: Favoriti su za osvajanje Mundijala

Preuzmite sliku

Reprezentacije Hrvatske i Brazila sutra igraju meč 1/4 finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a susret su najavili Mateo Kovačić i Dejan Lovren.

“Imao sam nesreću u teretani”, kazao je Kovačić u uvodu, a potom je rekao: “Brazil je po meni uvijek favorit za osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali ovdje ima više vrhunskih ekipa i favorita. No, mi smo fokusirani na sebe i da pokažemo najbolju igru u petak.”

“Utakmica protiv Francuske u Ligi nacija bila je dobra s naše strane. Bili smo dobri, pokazali samopouzdanje u posjedu, moramo to ponoviti i u petak. Ne smijemo se povući, moramo pokušati postići rani gol koji bi nam puno pomogao. Tad bismo bili opasni. Brazil je vrhunska ekipa, lako je reći da treba ponoviti utakmicu protiv Francuske, ali ta utakmica je sigurno smjer kako treba igrati”.

Nakon Matea Kovačića, susret sa Brazilom najavio je i Dejan Lovren.

“Brazil je favorit, ima dvije jake ekipe po kvaliteti igrača, mogu promijeniti ritam utakmice. Nemamo problema s time što su oni favoriti, cijenimo i poštujemo svakoga i tako ćemo se pokazati na terenu”, kazao je Lovren i dodao:

“Čuo sam se sa svima osim s onima s kojima igram za dva dana. Svi su mi zaželjeli sreću. Nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Što se tiče plesa, mogu raditi što hoće, ne vidim da u tome nema respekta. Brazilci su se rodili i žive uz pjesmu, znam kako dišu i ne vidim ništa loše u tome. Naravno, sve ima svoju granicu.”

Utakmica 1/4 finala Mundijala između Brazila i Hrvatske igra se u petak u 16:00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,