Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kolumbijskom defanzivcu prijete smrću: Proći ćeš kao Escobar

Preuzmite sliku

Kolumbija je prije par dana ispala s aktualne Copa Americe poslije poraza od Čilea nakon izvođenja penala.

U petoj seriji cijeli je gol promašio 29-godišnji defanzivac William Tesillo, da bi Alexis Sanchez postao heroj Čileanaca i odveo ih u polufinale kontinentalnog takmičenja protiv Perua.

Nakon utakmice Tesillu su stigle prijetnje smrću čim se vratio u Cali, otkrio je novinaru El Paisa.

– Da, istina je da su mojoj ženi i meni prijetili smrću na društvenim mrežama. Pisali su to mojoj supruzi i ona je to objavila. I meni su isto slali takve poruke, ali ih nisam podijelio javno – priznao je William Tesillo.

Njegova supruga Daniela Meija objavila je poruku na svom Instagramu, u kojoj stoji da će njezin suprug doživjeti istu sudbinu kao i Andres Escobar.

On je ubijen 1994. u Medellinu, nakon što je u utakmici Mundijala protiv SAD-a zabio autogol u porazu zbog kojeg je tada moćna Kolumbija ispala u grupnoj fazi.

Tesillo je dobio veliku podršku svojih saigrača. Juan Cuadrado je rekao da je baš Tesillo na treninzima bio najbolji izvođač penala, a Edwin Corbona je na to dodao:

– On je bio jedan od najboljih igrača meksičke lige prošle sezone. Jedan je od najjačih bekova i niko ga ne bi trebao pljuvati. Vrlo je lako otići na društvene mreže i kritizirati ljude – kazao je Corbona. (As.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje