Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kolašinac u ekipi sezone Bundeslige

Preuzmite sliku

Bayern München je osvojio svoj peti uzastopni naslov prvaka, nekoliko kola prije kraja je osigurao slavlje i tako bez previše muke dočekao kraj još jedne sezone.

To je ujedno i Bayernov 27. naslov prvaka u historiji, a iako je u Njemačkoj borba za prvaka prošla poprilično ‘bezbolno’, puno se više trgalo oko mjesta koje vode u Ligu prvaka. U toj su se borbi Leipzig i Hoffenheim po prvi puta u historiji izborili nastup u elitnom klupskom takmičenju.

Borussia nije uspjela opasnije zaprijetiti Bayernu nakon što je uoči sezone ostala bez Matsa Hummelsa koji je preselio upravo u München. A između ove četiri ekipe i ostatka lige je bila poprilična razlika. Taj odnos snaga se reflektirao i na ekipu sezone gdje većinu mjesta drže igrači Bayerna, dok su ostala pripala spomenutom trojcu koji se smjestio iza Bavaraca. Tek je jedan igrač Schalkea, koji sezonu završava u sredini tabele izborio mjesto među najboljima, a riječ je o Seadu Kolašincu koji napušta Bundesligu.

Nije bilo mjesta ni za neka sjajna imena poput Pierre-Emericka Aubameyanga, Anthonyja Modestea Maria Gomeza,a  Manuel Neuer je, nesvakidašnje poražen na golu. Ipak, treba uzeti u obzir da je zbog povrede propustio završni dio sezone, a da su i Timo Horn, Bernd Leno i Rune Jarstein imali impresivnu sezonu. (goal.com)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje