Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kolašinac u Arsenalu: Odbio sam ostale ponude (VIDEO)

Preuzmite sliku

Arsenal je danas potvrdio kako je Sead Kolašinac i službeno postao njihov igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Schalkeom. S londonskim klubom je potpisao dugogodišnji ugovor, a ako je vjerovati britanskim medijima, trebao bi zarađivati oko 150 hiljada funti sedmično.

Reprezentativac BiH se oprostio od kluba i navijača putem Facebooka gdje je potvrdio svoj odlazak u londonski klub.

“Kao što znate moj ugovor u Schalkeu ističe i proveo sam mnogo neprospavanih noći u razmišljanju gdje da nastavim karijeru. Dakle, moja odluka je da karijeru nastavim u Londonu, tačnije u Arsenalu.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim mom mentoru Norbertu Elgertu koji je učinio ključne stvari u oblikovanju moga života i karijere.

“Vrlo mi je žao što napuštam Gelsenkirchen, ali Arsenal i trener Arsene Wenger mi nude veliku priliku da se dokažem na globalnom nivou. U zadnje vrijeme sam imao više vrlo primamljivih ponuda najvećih europskih klubova, koje sam sve odbio.

“Schalke 04 ostavlja veliki trag u mojoj karijeri i što je još važnije u mom srcu – zauvijek. Zahvaljujem Vam na velikoj podršci koju ste mi dali svih ovih godina.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,