Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koeman objasnio zašto je u finalu Kupa stavio dva golmana na klupu, a Pjanića na tribine

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić se nalazi u nemilosti trenera Koemana koji ga čak nije uvrstio u protokol za prošlu utakmicu finala Kupa Kralja.

Trener Barcelone je na klupu stavio dva golmana pa tako nije bilo mjesta za Miralema Pjanića. Koeman ističe da se bojao povrede prvog golmana i crvenog kartona za drugog.

“Zašto su Pjanić, Puig i Junior bili van ekipe da bih imao dva golmana na klupi? Ako mi se na zagrijavanju povrijedi Ter Stegen, moram drugog golmana staviti u ekipu. Ako on dobije crveni karton, onda nemam više izbora na klupi. Za mene je to preveliki rizik. Nikad ne želim preuzimati takav rizik i nadam se me razumijete zašto želim imati trojicu golmana u ekipi”, rekao je Koeman.

Budućnost Pjanića u Barceloni je upitna, pojavile su se informacije da su Katalonci ponudili Pjanića zainteresovanim klubovima.

Prema najavama medija upitno je da li će Pjanić biti u rosteru i za narednu utakmicu za vikend koju Barcelona igra sa Getafeom.

Barca je protekli vikend u finalu Kupa Kralja savladala Bilbao sa 4:0. Dva gola postigao je Messi, a po jedan Griezmann i De Jong.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,