Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ko će se u četvrtak naći na spisku Roberta Prosinečkog?

Preuzmite sliku

Robert Prosinečki, selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine spisak igrača za utakmice s Italijom i Lihtenštajnom objavit će u četvrtak, 31. oktobra, u 12 sati, u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu.

Robert Prosinečki, selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, spisak igrača za utakmice s Italijom i Lihtenštajnom objavit će u četvrtak, 31. oktobra, u 12 sati, u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Sarajevu.

“Prosinečki će na konferenciji za medije zvanično saopštiti imena igrača za novembarske kvalifikacione utakmice s Italijom i Lihtenštajnom”, saopštili su danas iz N/FS BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

BiH će u posljednja dva kola kvalifikacija za EURO 2020, najprije 15. novembra na stadionu “Bilino polje” u Zenici od 20.45 sati igrati protiv Italije, te će se tri dana kasnije u Vaduzu sastati s Lihtenštajnom (20.45).

Poslije osam odigranih kola u grupi “J” prva je Italija s maksimalna 24 boda. Slijede Finska 15, Armenija 10, BiH 10, Grčka 8 i Lihtenštajn s dva boda.

Da bi eventualno, osvojila drugo mjesto u grupi “J” i kroz kvalifikacije plasirala se na EURO 2020 BiH mora pobijediti u oba meča, ali i da Finska ne osvoji više od boda u susretima s Lihtenštajnom u Helsinkiju i Grčkom u Atini. Uz to, da bi BiH bila druga Armenija ne smije uzeti šest bodova u utakmicama s Grčkom u Jerevanu i Italijom u Palermu.

Ukoliko BiH ne bude druga u kvalifikacionoj grupi, izabranici selektora Prosinečkog šansu za plasman na naredno Evropsko prvenstvo tražit će u martovskom baražu, kojeg su izborili zahvaljujući prvom mjestu u grupi Divizije “B” UEFA Lige nacija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,