Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Klopp: Trka za naslov šampiona nije jedina motivacija za Liverpool

Preuzmite sliku

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola uoči večerašnjeg derbija 23. kola Premier lige protiv Chelseaja tvrdi da njegov tim ima dovoljno motivacije da savlada lidera i bez priče o ostanku u trci za naslov šampiona Engleske.

Za “redse“ ogled sa “plavcima“ dolazi u nezgodnom trenutku, nakon tri vezana domaća poraza u tri različita takmičenja: Premier ligi (Swansea City), Liga kupu (Southampton) i FA kupu (Wolverhamthon).

“Ako budemo sedam bodova iza Chelseaja ne možemo reći idemo da ih stignemo. Oni mogu pobijediti u preostalim utakmicama u ligi. Naša pobjeda može učiniti ligu zanimljivijom za mnoge ljude. Nama su neophodni bodovi i to je to. Ne možemo više gubiti vrijeme ili bodove. To nismo ni htjeli. Idemo po tri boda u ovoj utakmici i to je dovoljno da budemo motivisani na najvišem nivou“, kazao je Klopp.

Bez obzira na tri poraza Klopp ističe da vjeruje u svoje igrače i ono što oni mogu pokazati na terenu.

“Jedina dobra stvar u vezi te tri utakmice je što smo ih već odigrali i sada se možemo okrenuti sljedećim koje dolaze. Derbi sa Chelseajem je veliki izauzov za nas, ali uz svih možemo biti pravi izazivač. Ne gubim vjeru u moje igrače“, naglasio je Klopp.

Nakon 22 odigrana kola u Premier ligi Chelsea je prvi sa 55 bodova, čak deset više od Liverpoola koji je četvrti. Između su Arsenal sa 47 i Manchester City sa 46 bodova. Derbi na Anfieldu igraće se večeras sa početkom u 21 sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,