Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Klopp oduševljen: Nije normalno da damo devet golova Unitedu!

Preuzmite sliku

Liverpool se ne pita puno u borbi za titulu jer ima zaostatak za Manchester Cityjem.

Ipak, čini se da Redsi uživaju u svojim utakmicama, uživa trener Jurgen Klopp, a to se vidi kako proslavlja pobjede pred navijačima na Anfieldu. Još jednom je to radio, ovoga puta poslije uvjerljive pobjede protiv Uniteda.

Liverpool je po drugi put ove sezone zabilježio veoma uvjerljiv trijumf protiv Uniteda. Poslije petarde na Old Traffordu u oktobru, opet je Liverpool dobio susret, a da nije primio gol i ovoga puta je bilo 4:0.

“Ne događa se to tako često i neće se događati toliko često. Nije to normalna situacija. Nisu u dobrom trenutku, imaju mnogo povreda. Kada je Pogba izašao igrali su u neuobičajnom sastavu u veznom redu. Teren ti može biti baš velik kada imaš tako mnogo napadački orijentiranih igrača. Ne želiš igrati sa Matićem i Brunom u sredini veznog reda. Nije to njihova prirodna pozicija“, rekao je Klopp.

On je hvalio igru Thiaga Alcantare, a također mu se svidjelo zalaganje ekipe, odlučnost i riješenost da se daju golovi.

“Ovaj tim se lijepo prilagođava na promjene. Uči na terenu. Odličan fudbal smo igrali, pokazali smo želju od prve sekunde. Prvi gol je bio na čistu želju. Drugi gol je bio divan, akcija Sadia i Moa. Mogli smo dati još golova. Dobra utakmica za sve kojima je Liverpool u srcu“, kazao je Klopp.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje