Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kineski investitori prave reprezentativni stadion u glavnom gradu BiH

Preuzmite sliku

Glavni grad Bosne i Hercegovine napokon bi mogao dobiti fudbalski stadion po svim modernim standardima.

Kako nezvanično saznaje Reprezentacija.ba portal proteklog vikenda u Pragu je održan niz sastanaka između kineskih predstavnika iz politike i biznisa i gradonačelnika Sarajeva dr. Ive Komšića u sklopu njegove posjete “Kineskom investicionom forumu”.

Kinezi su zainteresovani, da osim ulaganja u energetiku, poljoprivredu i proizvodnju hrane, ulažu i u bh. fudbal, koji vide kao jedan od najneiskorištenijih potencijala koje Bosna i Hercegovina ima.

Konkretno kineski predstavnici sa gradonačelnikom Komšićem su, kako tvrde nezvanični izvori, razgovarali o ulaganjima u fudbalsku infrastrukturu u Sarajevu, te izgradnji novog reprezentativnog stadiona, ali i investiranju u sarajevske klubove koji bi, osim reprezentacije, koristili novi stadion.

Vjerujemo kako je ovoj odluci dodatno doprinjeo i nastup Zvjezdana Misimovića na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, koji je bio jedini igrač iz kineskog šampionata koji je nastupio na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

Sigurno je, da bh. fudbal uz značajne finansijske injekcije može napraviti zapažene rezultate na visokom europskom nivou. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje