Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kazahstanski Kairat pobijedio je Široki Brijeg na Pecari

Preuzmite sliku

U prvom susretu kvalifikacija za Evropsku ligu kazahstanski Kairat pobijedio je Široki Brijeg na Pecari rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu nogometaši Širokog imali su dosta problema s agresivnim i rastrčanim Kazahstancima koji su visokim presingom ometali organizaciju igre Širokog.

Što se tiče napada, nogometaši Kairata nisu bili previše opasni sve do 29. minute kada je Baujržan Islamkhan dugačkom loptom sa svoje polovice iz igre izbacio kompletnu obranu Širokoga i u priliku gurnuo Habiba Esola, koji je u situaciji jedan na jedan s golmanom pogodio za vodstvo gostiju.

Taj rezultat na semaforu je stajao samo pet minuta, a onda je u 34. minuti Ivan Enin odličnim udarcem s ruba kaznenog udarca pogodio malu mrežicu gola gostiju za 1:1.

U nastavku prvi je zaprijetio Široki, i to preko Matea Marića koji je u 51. minuti pucao malo iznad gola gostiju no u 58. gosti su poveli 2:1. Strijelac je ponovno bio Islamkhan, koji se u gužvi nakon slobodnog udarca najbolje snašao i gurnuo loptu u gol iz neposredne blizine.

U 66. minuti blizu izjednačenja bio je Toni Jović, ali je njegov šut ispod grede iščupao gostujući vratar. Dvije minute kasnije Široki je imao još jednu solidnu šansu. Josip Kvesić šutirao je s 15 metara, ali njegov udarac na gol-crti zaustavio je jedan obrambeni igrač Kairata.

U samom finišu utakmice domaći nogometaši propustili su još tri dobre prilike. Prvo je u 85. minuti Zvonimir Vukoja pucao ravno u vratara, nakon što ga je u šesnaestercu sjajno proigrao Bagarić.

U 88. Bernardo Matić je nakon kornera šutirao pored gola, a u sudačkoj nadoknadi Jurilj je s 20-ak metara za malo bio neprecizan.

Široki će tako imati težak zadatak nadoknaditi zaostatak u uzvratu koji se igra za sedam dana u Almatiju, u Kazahstanu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,