Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Katalonci večeras potvrđuju titulu?

katalonci-veceras-potvrdjuju-titulu
Preuzmite sliku

Osveta za Superkup? Ma nemamo se mi njima što osvećivati. Samo ih želimo, kao i uvijek, pobijediti, rekao je Leo Messi, fantazista Barce.

katalonci-veceras-potvrdjuju-titulu

Najveći spektakl, bar kada je u pitanju klupski fudbal, bit će odigran večeras na Nou Kampu, a pogađate, snage će odmjeriti Barcelona i Real. El Clasico će i ovaj put privući pažnju poklonika najvažnije sporedne stvari širom planete, a iako dolazi u ranoj fazi takmičenja, u sedmom kolu, posebno će biti važan za Real, koji bi se eventualnim porazom već sada moga oprostiti od naslova prvaka Španije.

Naime, Katalonci bi pobjedom otišli na 11 bodova prednosti, što bi, realno bilo teško nadoknaditi.

“Osveta za Superkup? Ma nemamo se mi njima što osvećivati. Samo ih želimo, kao i uvijek, pobijediti”, rekao je Leo Messi, fantazista Barcelone.

Zanimljivo, Jose Mourinho, trener Reala neoubičajeno je miran uoči duela sa najvećim rivalom. Umjesto o derbiju, raspričao se o Balotelliju.

“O tom dečku mogao bih napisati knjigu od 200 stranica i to ne bi bila tragedija nego komedija”, rekao je Mourinho za CNN i ispričao samo jednu u nizu anegdota sa italijanskim napadačem:

“Prije tri godine, dok sam bio Interov trener, igrali smo Ligu prvaka u Kazanu. Svi napadači su mi bili povrijeđeni, i Milito i Eto'o. Balotelli je u 42. minuti dobio žuti karton, a na poluvremenu sam od 15 minuta 14 razgovarao s njim. Objašnjavao sam mu da ga ne mogu zamijeniti i da ne pravi prekršaje, da pusti loptu ako je izgubi, da se ne da isprovocirati, da ne prigovara sudiji… A, on u 60. minuti dobije drugi žuti!”.

U posljednjih šest El Clasica Barcelona i Real zabili su barem po jedan gol. U zadnja tri na Nou Campu palo je čak 12 golova, prenosi Oslobođenje.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: