Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Karijeru nastavlja u Turskoj: Eto'o sa 34 godine ostvario milionski transfer

Preuzmite sliku

Bivši fudbalski reprezentativac Kameruna Samuel Eto'o prešao je u redove turskog novopečenog prvoligaša Antalyaspora, a sutra bi trebao da prođe i ljekarsku kontrolu, javlja Anadolu Agecny (AA).

Eto'o (34) je već duže vrijeme bio u fokusu turskih medija u vezi s njegovim prelaskom u Antalyaspor, a danas je, zajedno sa predsjednikom fudbalskog klupa Antalyaspor Gultekinom Gencerom, doputovao u Antaliju.

Gencer je po dolasku u Antaliju za medije izjavio kako je u Antalyaspor uspio doveti “svjetsku marku”, kao i da transfer Samuela Eto'oa nije bio nimalo lagan posao.

Predsjednik Antalyaspora je kroz šalu dodao kako je Eto'o ranije u Antaliju dolazio samo radi odmora, te kada je čuo kako se zove klub koji je zainteresovan za njega, odmah je rekao “da”.

Prema riječima Gencera, sutra će biti obavljena ljekarska kontrola, a ubrzo nakon toga i svečano potpisivanje ugovora. Gencer je također izjavio kako su u toku pregovori i s golmanom reprezentacije Alžira Raisom M'Bolhijem, kao i sa Brazilcem Ronaldinhom.

Povodom dolaska Eto'a, na aerodromu u Antaliji okupio se i veliki broj navijača ovog kluba koji su mu poželjeli dobrodošlicu, a mnogi od njih su iskoristili ovu priliku te sa zajedno fotografisali sa Kameruncem, koji je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Barcelonu, Inter, Chelsea i druge klubove.

Podsjetimo da je Antalyaspor prošlu sezonu u turskoj 1. PTT ligi okončala na petom mjestu, no nakon play-off utakmica uspjeli su ostvariti ulazak u Spor Toto Super Ligu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,