Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Karadžić traži od FIFE: Hoćemo da igramo utakmicu u Banja Luci

Savezsrbija3
Preuzmite sliku

Karadžić želi da se Srbija kao kod kuće osjeća u sjedištu Republike Srpske

Savezsrbija3

Tomislav Karadžić fura se na Igora Štimca; kao što je hrvatski selektor atmosferu oko reprezentacije, osim pripremama u Hercegovini, želio raspaliti i utakmicom u Mostaru, tako i nepopularni Tole, želi da se Srbija kao kod kuće osjeća u sjedištu Republike Srpske.

Međutim, za razliku od Štimca, Karadžić ovim od FIFE traži i kompenzaciju za gubitak (fudbalskog) teritorija. O čemu se radi; U posjeti Srbiji je Sepp Blatter, predsjednik Fife, koji je, osim što se divio kampu u Staroj Pazovi, došao i kako bi na mala vrata objasnio Srbima da je nogometna nezavisnost njihove nekadašnje pokrajine pitanje dana, a dok UN ne prizna nezavisno Kosovo, od Srbije traži da ne pravi probleme kada su u pitanju neslužbeni nastupi Kosova.

Karadžić je visokom gostu objasnio kako razgovori o tome traju godinama, ali da će se to pitanje riješiti tek nakon što politika napravi svoje.

Predsjednik srpskog fudbalskog saveza iskoristio je priliku da od Blattera zatraži dopuštenja da reprezentacija Srbije u augustu odigra utakmicu u Banja Luci, koja formalno jeste na teritoriju BiH, ali naravno da se radi o glavnom gradu “srpskih prekodrinskih zemalja”.

“Nadamo se odgovoru, i to što prije. Naravno, utakmica bi se igrala uz suglasnost NS Bosne i Hercegovine. Ovakve stvari se rješavaju da niko ne bude previše zadovoljan, ali i nezadovoljan”, mudruje Karadžić povodom traženja kompenzacije za još jedan gubitak Kosova. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: