Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kadeti i pioniri neporaženi se vraćaju iz Širokog Brijega

Preuzmite sliku

Tokom vikenda na rasporedu su bile utakmice šestog kola Premijer omladinske lige. Pionirska i kadetska selekcija FK “Sloboda” svoje utakmice su igrale u Širokom Brijegu. Obje selekcije se vraćaju neporažene.

Kadeti su ostvarili pobjedu rezultatom 3 – 0. Vodeći gol za kadete je postigao Haris Hasanović u 10. minuti utakmice. Drugi gol je postignut u 47. minuti, a u strijelce se upisao Mahmud Ali. Konačan rezultat utakmice je postavio rezervista, Babović Maid, u 68. minuti utakmice.

Pionirska selekcija odigrala je neriješeno, 1 – 1. Poveli su domaćini u 7. minuti, a strijelac je bio Ivano Gojsilović. Pred sami kraj prvog poluvremena izjednačujući pogodak za pionirsku selekciju FK „Sloboda“ postiže Hasanović Tarik.

Kadetska selekcija je nastavila niz od šest utakmica bez poraza. U dosadašnjem dijelu prvenstva kadeti su osvojili 14 bodova. Ostvarene su četiri pobjede i dva remija, te su pozicionirani na treću poziciju. Vodeće je Sarajevo koje ima 15 bodova. Pionirska selekcija se nalazi na šestoj poziciji sa osvojenih 11 bodova. Upisane su tri pobjede, dva remija i jedan poraz, saopćeno je iz FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,