Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventus ozvaničio povratak Morate u Real

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Juventus iz Torina zvanično je objavio da su Alvara Moratu prodali Real Madridu iz kojeg su ga doveli prije dvije godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Španski reprezentativac je došao u “staru damu“ 2014. godine za 20 miliona eura uz neobičan dogovor da ga Madriđani mogu kupiti dvije godine kasnije za 30 miliona.

Njegov ubrzani razvoj i činjenica da je u Juventusu postao jedan od najboljih napadača italijanske Serije A primorali su Real da aktivira neobičnu klauzulu u ugovoru.

“Nakon aktivacije klauzule za otkup Alvara Morate od strane Real Madrida, Juventus je definitivno prodao igrača za ukupno 30 miliona eura. Iznos može biti uplaćen u dva dijela, a od ukupne cifre se odbija 10,7 miliona eura koliko Juventus duguje za obeštećenje prilikom dovođenja Morate“, saopštili su iz aktuelnog šampiona Italije.

Iz Juventusa ističu da nisu ništa mogli učniti kako bi zadržali Moratu, te su mu poželjeli sreću u nastavku karijere i zahvalili mu se na velikom doprinos koji je dao za klub u protekle dvije sezone.

Morata je za Juventus odigrao 93 utakmice u svim takmičenjima i postigao 27 golova. Sa “starom damom“ osvojio je dva naslova šampiona i dva Kupa Italije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,