Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventus objavio da je njihov drugi igrač pozitivan na koronavirus

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Juventus objavio je danas da je Blaise Matuidi drugi njihov igrač, nakon Danielea Ruganija, koji je pozitivan na test na korona virus, prenosi Anadolu Agency (AA).

‘Blaise Matuidi je prošao medicinske testove koji su pokazali da je pozitivan na korona virus. Igrač je, od 11. marta, u dobrovoljnoj kućnoj izolaciji. Njegovo stanje će i dalje biti praćeno. Dobro je i bez simptoma bolesti COVID-19’, saopštili su iz Juventusa.

Francuski fudbaler sljedećeg mjeseca puni 33 godine, a nedavno je produžio ugovor s Juventusom do juna 2021. Tokom karijere je igrao za Troyes, Saint-Etienne, Paris Saint-Germain, a u “staru damu” je stigao u ljeto 2017. godine. Od tada je odigrao 119 takmičarskih utakmica i postigao osam golova.

Rugani je bio prvi igrač u italijanski Seriji A kod kojeg je potvrđen korona virus. Ubrzo su ga pratili Manolo Gabbiadini iz Sampdorije, zatim njegovi saigrači Morten Thorsby, Antonino La Gumina, Albin Ekdal, Fabio Depaoli i Bartosz Bereszynski. U Fiorentini na korona virus su pozitivni Dušan Vlahović, Patrick Cutrone i German Pezzella, kao i dva člana svog medicinskog tima kluba.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju”. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 7.500 ljudi, a potvrđeno je preko 180.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 160 zemalja, govore podaci WHO-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,