Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juniori Slobode savladali lidera i ostali u utrci za šampionsku titulu

Preuzmite sliku

Juniori Slobode danas su pobijedili Zvijezdu 09 i prišli joj na dva boda zaostatka uoči zadnja dva kola.

Derbi Omladinske Premijer lige BiH (U-19) odigran danas na pomoćnom stadionu Tušanj pripao je Crveno – crnim. Juniorska selekcija Slobode rezultatom 1:0 (1:0) u 24. kolu porazila je prvoplasiranu Zvijezdu 09 i ostala u trci za šampionsku titulu.

Gosti iz Etnosela Stanišići u Tuzlu su doputovali sa pet bodova viška (57) u odnosu na ekipu trenera Amira Spahića (52), no sada je ta prednost tek dva boda.

Crveno – crni su sjajno otvorili susret. Igrala se četvrta minuta kada je Eldar Mehmedović udarcem glavom zatresao mrežu gostiju nakon centaršuta Tarika Kapetanovića. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te su juniori Slobode euforično proslavili vrijednu pobjedu.

  • Dodajmo da je ovo bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koja je odigrana ove sezone na pomoćnom stadionu Tušanj. Ulog je bio ogroman, igralo se žestoko i borbeno za svaku loptu, a gosti su pokazali zbog čega su lideri tabele. Na momente su imali terensku inicijativu i svim silama su pokušavali doći do poravnanja, ali naš tim je odolio svim napadima Zvijezde 09.

    Posljednja dva kola Omladinske Premijer lige BiH donijeće nam konačan odgovor na to ko će se okititi titulom prvaka BiH. Crveno – crni u 25. kolu putuju na gostovanje Željezničaru Team – Sistem, dok će Zvijezda 09 na domaćem terenu dočekati Zrinjski. U posljednjem 26. kolu juniori Slobode dočekuju Olimpik, a Zvijezda 09 je gost Veleža.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje